1200 гривень за голос. Поліція розслідує масовий підкуп виборців в Донецькій області

Политика | 09:58, 13.07.2019
 Поделиться

Поделиться в

У місті Торецьк на Донеччині поліція розслідує спробу масового підкупу виборців представниками штабу одного з кандидатів у нардепи — місцевим жителям пропонували гроші за те, щоб вони проголосували за певного кандидата.

Молоді люди, які називали себе співробітниками штабу одного з кандидатів пропонували жителям Торецька по 1200 гривень за голос, а також по 5000 гривень членам виборчих дільниць за фальсифікацію виборів на користь їхнього кандидата, повідомляє пресслужба поліції в Донецькій області.

У поліцію із заявою про спробу підкупу звернувся інший кандидат у нардепи, який проводив у Торецьку зустріч із виборцями, і якому місцеві жителі розповіли про ці факти.

За даним фактом слідчим управлінням ГУНП в Донецькій області відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборця, учасника референдуму). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 1 до 3 років.

 

https://karachun.com.ua/1200-griven-za-golos-politsiya-rassleduet-massoviy-podkup-izbirateley-v-donetskoy-oblasti-7496

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

comments powered by HyperComments

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: